Nyheter

Nyheter

Nytt år och dags för medlemsavgiften

Så var det dags att belala in medlemsavgift, träningsavgit och licens för 2021. Tränngsavgiften har för 2021 höjts en aning för att kompensera ökade kostnader för buttsltiage.

Ska ni delta i en tävling tidigt under året så måste licensen vara löst innan det.

Akutella avgifter hitar ni på Medlemsavgiftssidan.

God Jul

God jul alla bågskyttar.

Det har varit ett annorlunda år. Många såg fram emot ett inomhus SM i fjol, ett utomhus SM, och åter till hösten såg ni fram emot en ny chans att få tävla i ett framflyttat JSM, men inte heller det blev av.

Vi tycker att ni gör det otroligt bra, som håller huvudet högt och blickar framåt. Alla klubbens skyttars idogt tränande, trots våra restriktioner som hela tiden förändras, ger resultat. När vi får tävla igen kommer det att visa sig hur bra ni är. Vi ser hur mycket ni utvecklas💪🏻💪🏻💪🏻

Även vår julavslutning blev som ni känner till inställd till följd av Covid-19 pandemin, så vill med detta önska er alla en riktigt god jul och gott nytt år.

Vi har förvisso en tävling kvar i år i form av Cyber-tävling, den 29/12 går den av stapeln. Otroligt roligt med sådan otrolig uppslutning, framförallt när det gäller våra cadetter, hela 10 cadetter ställer upp för klubben👍🏻👍🏻👍🏻. Vi återkommer med upplägget ang. Nämnd tävling.

Till våra tränare ledare, tack för att ni tar ert ansvar och håller er säkra, jag vet att ni hellre vill vara närvarande, troligen kommer denna restriktion att bestå till minst kvartal 2, 2021.

Åter igen
SOBK önskar er alla en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR, samt hoppas vi att ni tänker på varandra och håller er SÄKRA och FRISKA.

 

Coronakorren inomhus börjar v48

Lag och juniorkorren skjuts upp men Coronakorren kommer att gå som planerat med start 48.

Information från förbundet https://www.bagskytte.se/forbundet/nyheterfranforbundet/bagskytteforallaoveralltalltid-nastaniallafall/

Nya riktlinjer from 17 november

Riktlinjerna för tränig i lokalen har uppdaterats med tanke på de skärpta råden från Folkhälsomyndigheten och Region Västernorrland.

Läs mer...

Riktlinjer för inomhusträning

Skärpta råd i Västernorrland – så påverkas idrotten

Folkhälsomyndigheten och Region Västernorrland har infört skärpta råd i Västernorrland då smittspridningen av covid-19 går åt helt fel håll. För idrotten gäller nu att avstå från idrottsträningar, matcher och tävlingar, med undantag för träning för barn och unga, och för dem som utövar idrott som sitt yrke.

Vår förening ställer därför in all organiserad träning med undantaget för juniorer födda -05 och senare.

  • Tisdagar och torsdagar kl 17:45—19:45 är lokalen upptagen med ovan nämnd träning och endast dessa samt upp till två TRÄNARE har rätt att befinna sig i lokalen.

Gällande all övrig tid är individuell träning möjlig, med restriktioner enligt följande:

  • · Längst ifrån princip skall efterföljas, dvs 2 samtidiga skyttar i lokalen använder butt 1 och butt 10, tre samtidiga använder butt 1, butt 5, butt 10 osv.
  • · Vi tillåts endast använda varannan butt, familjemedlemmar kan dela butt. Detta betyder att det endast tillåts befinna sig max 10 st i lokalen samtidigt.
  • · Skyttar har företräde framför familjemedlemmar och tränare.
  • · Fortsätt träna, men gör det med förstånd.
  • · Skriv gärna på facebokgruppen SOBK Internt att ni ämnar träna, blir fördelningen ojämnt fördelad, så får vi göra upp ett träningsschema på individnivå.

//Styrelsen

 

Nu kör träningarna igång igen

Sommaruppehållet är slut och vi kör igång med träningar igen. Som tidigare så är vi inte så många tränare just nu men det brukar finnas någon på plats under varje träningstillfälle.

Augustipilen utan finaler

Pga rådande läge med endast en skytt per tavla så har ett beslut tagists att inte skjuta finaler under Augustipilen.

Coronakorren tavla

I frånvaron av tävlingsverksamhet så kommer Coronakorren för tavla att pågå mellan v28 och v37. Till skillnad från vanliga Korren så är denna individuell för alla även seniorer plus att det är det bästa resultatet under veckan som skickas in. Skjuter man 5st 36-pils resultat under veckan så redovisar man det bästa. För att alla ska kunna vara med har även ett antal nya klasser införts 70, 80 och 90+.

Coronakorren pågår i 10 veckor och det är det 5 bästa inskickade resultaten som räknas i slutresultatet. Priser kommer att lottas ut.

Då vårt sommar uppehåll börjar v28 så blir det svårt för skyttar som lånar utrustning att delta de första 4 veckorna men då endast de 5 bästa resultaten räknas hinner man skjuta tillräckligt många efter uppehållet.

  Avstånd och tapet för alla skjutstilar och åldrar Dam- och Herrklass.
  Tapet 122       Tapet 80cm
  Longbow Instinctive Barebow Recurve Compound
10-klass 20 20 20 20 20
13-klass 20 20 30 40 30
16-klass 30 30 40 60 50
Elit 40 40 50 70 50
21-klass 30 30 40 50 40
50-klass 30 30 40 50 50
60-klass 30 30 40 50 40
70-klass 20 20 30 40 30
80-klass 20 20 20 30 30
90-klass 20 20 20 20 20

För att vara säker på att resultatet kommer att räknas var tydlig med informationen. Tänk på de som som ska sammanställa information från alla brev.

Så här ska det se ut

Namn Förening Klass(HL13, DC90) Resultat Vecka

Resultatet skickas till e-postadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast kl 10 söndag.
Resultat efter kl 10 får skickar man själv direkt till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tänk på att det är viktig att inte glömma klubb.

Resultat hamnar på den vecka de skickas in så är man sen och lämnar in måndag så gäller det för den veckan inte föregående.

Vill man ha mer information så kan man läsa mer på förbundets hemsida https://www.bagskytte.se/forbundet/nyheterfranforbundet/bagskytteforallaoveralltalltid-coronakorrentavla/

Restaurangchansensidan uppdaterad

Sidan för restaurangchansen är uppdaterad med mer säljmaterial.

sundsvallenergi resturangchansen     SvenskaSpel-Grasroten