Tavelkorren

Korren

Lite bakgrund

Korspondansserien oftast kallad korren skjuts över hela Sverige två gånger per år, en utomhusserie och en inomhusserie.

Det skiljer sig något mellan korren för juniorer (till och med 16-klassen) och seniorkorren (21-klassen och uppåt) i att juniorkorren skjuts individuellt och seniorkorren i lag.

Korren skjuts över ett förutbestämt antal omgångar där där de sämsta omgångarna får räknas bort, antalet omgångar och hur många som får räknas bort varierar lite från år till år beroende på förutsättningarna. Ex 7 omgångar där de 3 sämsta får räknas bort, det innebär att det går att delta och avsluta även om man missa några omgångar. p.g.a. sjukdom eller resor.

I seniorkorren så är lagen indelade i ett seriesystem och lagen måste anmälas i förväg dock så är inte lagen låst till vissa deltagare utan det kan kombineras från omgång till omgång. Juniorerna som skjuter individuellt behöver inte föranmäla sig och kan hoppa in i korren mitt i.

Genomförande

Alla deltagare skjuter en serie på 30 eller 36pilar varje tävlingsvecka beroende på om det är inomhus eller utomhus. Resultatet lämnas sedan in till klubbens ansvarige för korren. Den ansvarige skickar resultatet vidare till Svenska Bågskytteförbundet som sammanställer en resultatlista efter varje omgång.

När

Även om det går att skjuta en korreserie vilken dag som helst i veckan så har vi rekommenderade skjutdagar då vi hopas att så många som möjligt skjuter sin serie. Vilka dagar som gäller finns i respektive annons.

Mer information

Bågskytteförbundets hemsida

sundsvallenergi resturangchansen     SvenskaSpel-Grasroten