Grundkurs

Grundkurs i bågskytte

Vårt kursupplägg är under omarbetning för att försöka minska på köerna och väntetiden. Det nya upplägget kommer att gälla från efter kursen med start 1 mars.

I kursen får du lära dig grunderna i bågskytte och bågskyttens material. Kursen består av 6 st lektioner, för att det ska anses att man genomgått en grundkurs och gå vidare så krävs det deltagande vid minst 4st av dessa tillfällen och att det varit giltig frånvaro de tillfällen som missats. Mer information om kursens upplägg ges under den första träffen för varje kursomgång.

Antal platser

På grund av utrymmesskäl så är antalet deltagare per kurs begränsat till 8 och vi har ingen möjlighet att ta emot oanmälda deltagare. De som inte får plats hamnar automatiskt på väntelistan och kommer då att få erbjudande om att vara med vid en senare kursstart.

Vi har normalt minst några månaders väntetid för en plats men då väntetiden ibland är lång så blir det ibland många avhopp. Det kan därför vara värt att ställa sig i kön fastän den känns lång då den i ibland blir kort väldigt fort.

Kursstart

Kursstart 1 mars.

Tider

Torsdagar 18:00 - 19:30

Plats

Sundsvall-Ortvikens Bågskyttearena Kubikenborgs Iidrottsplats. Visa karta

Ålder

Bågskytte är en sport som passar all åldrar men då Bågskytte kräver såväl en viss mognad som muskulär styrka så rekommenderar vi att man fyllt cirka 10 år för att orka med att spänna upp bågen samt kunna ta till sig all den information som ges under kursen. Vi har haft ett antal deltagare under 10år men ingen har forsatt mer än ett par månader efter kursens slut.

Bågskytte är en sport som barn och föräldrar kan utöva tillsammans vilket brukar vara väldigt uppskattat, framförallt av barnen.

Material

Man får låna allt material under grundkursen, pilbåge, pilar, skydd osv.

Avgift

300kr + medlemsskap 200kr. Från och med omgång 2 2018 höjs avgiften till 450kr.

Är man flera stycken i familjen som ska gå kurs så går det att lösa familjemedlemsskap  i stället. Mer information om medlemskap...

Vid fortsättning efter avslutad grundkurs så måste man lösa en träningsavgift.

Anmälan

Anmälan är inte bindande, vi kontaktar er med förfrågan om bindande anmälan via e-post innan kurstart. Det är väldigt viktigt att man är nåbar på den e-postadress som anges i anmälan då vi inte har resurser att använda andra vägar, risken att tappa sin plats till näste i kön finns om man svarar för långsamt.

Anmälan görs till e-postadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Anmälan ska innehålla Namn, födelsedata, adress, telefon och e-postadress. Vid kursstart så kommer vi be om de 4 sista siffrorna i personnumret varför kan ni läsa under Personuppgifter
För deltagare under 18år så vill vi ha motsvarande uppgifter till minst en målsman gärna flera.

Hur vi hanterar personuppgifter kan ni läsa under Personuppgifter

Kommunikation

All kommunikation från SOBK sker via e-post så det är viktigt att ni lämnar en aktiv e-postadress då det är den vägen som antagningsbesked kommer att skickas ut.

Har du några övriga frågor eller funderingar om Grundkursen i Bågskytte? Kontakta oss gärna via e-postadressen ovan eller på telefon.
Joakim Stegeby: 070 – 347 35 78

Då vi alla arbetar på ideell basis så kan det ibland vara svårt för oss att ta ditt samtal på en gång men vi gör vad vi kan för att du ska få svar på dina frågor.

Övrig intressant information om bågskytte, bra länkar m.m. hittar du på Svenska Bågskytteförbundets hemsida. www.bagskytte.se

sundsvallenergi resturangchansen     SvenskaSpel-Grasroten